• Previous
  • Next

Evezet-Trabucco als team naar de top.

(Jan v.d. Bovenkamp)In de moderne sportvisserij is het vissen met teams een stuk belangrijker geworden! De Nationale Teamcompetitie en de Regionale en Landelijke Clubkampioenschappen geven dit duidelijk aan. In de diverse regionale competities, ja zelfs het Open Nederlands Kampioenschap is er niet echt

sprake van een team zoals we dat in de hengelsport bedoelen. De deelnemende HSV’s schrijven maximaal 25 vissers in. De resultaten van de beste vijf hiervan tellen mee voor het opmaken van het klassement. Dit is dus niet de teamsport zoals die in de rest van de wereld wordt toegepast maar wel een leuke vorm om clubs tegen elkaar te laten vissen.Wat is dan een echt team in de hengelsport?

Het echte teamvissen is in vaste teams, normaliter 5 vissend en 1 of 2 reserve’s, al dan niet gesponsord door een bedrijf of bedrijven. Die sponsoring houdt soms niet meer in dan een korting die verleend wordt op de aanschaf van producten en een setje shirts en truien of petjes die ter beschikking gesteld wordt

 

Andere teams hebben daar een streepje voor! Er is dan een directe link naar een merk of merken maar ook naar de grote hengelsportzaken en dan zijn er ook van die merken die vooral ook van de teamleden iets te verwachten. Het is twee richtingen, dus alleen de hand ophouden vormt meestal geen meerwaarde voor de sponsor en uiteindelijk ook niet voor de visser.

Evezet en haar team(s),

Evezet is al 28 jaar de trouwe sponsor van een team dat maar geringe wisselingen kende in de loop der jaren. Doorselecteren, stoppen om andere redenen, dat gebeurde natuurlijk ook bij team Evezet maar nooit gedonder in de glazen. En dat is uniek! Mannen van het eerste uur zijn nog steeds merktrouw en maken deel uit van het team of vissen in andere setting nog steeds voor Evezet.

We lichten in dit artikel de mannen van team Evezet Trabucco er even uit omdat we hier een mooi verhaal te pakken hebben.Gestart werd on 1984, toen Jan van de Bovenkamp als medewerker van het originele DAM een team wilde vormen met wat oude rakkers uit het bestaande Team, Namen als Hennie Ansems, Hennie van der Bruggen, Frans van Berkel, Teus Meerveld, Evert Meerveld, Gerard Meerveld en de eerder genoemde Jan van de Bovenkamp die ook al een link naar Evezet had. Zij vormden het eerste DAM Evezet team. De start was veel belovend, gelijk werd de federatieve cup en titel gepakt en waren individueel en ook als team de successen talrijk, Nederlandse titels, afvaardigingen in Nationale en internationale wedstrijden, WK, s EK,s alles kwam in de loop der jaren voorbij. DAM werd gewisseld voor Maver en later voor Abu, uiteindelijk werd het dus Trabucco, nooit door herrie in de tent maar gewoon steeds een stapje beter! Evezet was altijd de vaste keus voor het team!

De ploeg was in de bloei van hun leven toen op enig moment de vissende zoons van Nico, Frans en Jan aangevuld met wat goede jonge gasten het Dreamteam vormden. Niet gelijk was iedereen om het team heen enthousiast want het is uiteraard niet leuk als je in de team van het jaar klassementen nu twee Evezet teams voor je moet dulden! Ja ook de jonkies die toen gemiddeld 14 waren, deden het zo goed dat ze in jaar 1 van de B naar A poule promoveerden. Ook in die A poule werden overwinningen behaald.Het Dreamteam staat nog steeds op verpakkingen van de Evezet Dreamteam mix. De namen die het Dream team vormden waren, Daan van Berkel, Jeffrey Bakkernes, Brian van de Bovenkamp, Rik Beijen en Dylan Oomen. Elk kregen ze een coach uit het senioren team, dus sneller kun je niet leren, vis tijd werd opgeofferd voor coaching, maar met resultaat.Deze jonge kerels vissen in de meeste gevallen nog steeds de pannen van het dak, Jeffrey en Daan vissen Interlands, Patrick en Brian zijn toppers in het Streetfishing en Dylan is de huidige Nederlands kampioen op de commercials bij het WTTC. Alleen Rik heeft even afgehaakt door een zware studie, onze inschatting is dat we die ook nog wel weer terug gaan zien.

Na diverse wisselingen is het senior team dat nu nog steeds een succesvol team is werden de successen eigenlijk alleen talrijker eerste plaats Team van het Jaar 2016, 3e in de Nationale Team competitie, zomaar wat titels dit jaar. Op 1 na vissen ze allen Internationaal. Frans van Berkel  2 keer Nederlands Kampioen senioren en clubs,  winnaar NeDeLux, meervoudig International. Hennie van der Bruggen, Nederlands kampioen senioren en clubs en veelvuldig International. Winnaar NK Match. Wim Fuhler, lid van het Team dat wereldkampioen werd en meervoudig International.

Daan van Berkel, Nederlands Kampioen Jeugd en clubs, ook meervoudig International.

Jeffrey Bakkernes, Nederlands kampioen clubs, huidig Talent van het jaar en meervoudig International

Nico Bakkernes, Nederlands kampioen clubs en meervoudig International.

Gerard Meerveld, Nederlands kampioen clubs.

Jan van de Bovenkamp Wereldduurrecord houder 

Erik Mulder winnaar ONK Match.A
ls je dan weet dat door vissers uit dit team in wisselende samenstelling ook nog eens Interland(s) werd(en) gevist door Dylan Oomen, Brian van de Bovenkamp, Rik Beijen, Johnno ter Haar en Luc de Werd, en als individueel ook Kaylee Goedhardt, dan blijkt hoe succesvol deze mannen en Dame al jaren zijn! En er is er nooit 1 afgehaakt om het bij een ander team beter te hebben, dat getuigd de teamsfeer gedurende 28 jaar topsport.

Wij denken dat dit een uniek resultaat is. De mannen uit het team en de mannen eromheen zien het als vanzelfsprekend. Teamspirit is een voorwaarde voor succes en plezier. En zonder plezier geen resultaat!

Kortom, als team naar de top, wanneer je er jaren in investeert, vertrouwen hebt in materiaal en voer etc, de nodige trainingsuren maakt, de voorbereiding strak en een perfecte teamspirit hebt is alles mogelijk!Evezet is op dit moment samen met Trabucco de sponsor van het team en diverse vissers. Er word gebouwd en niets gebeurt in 1 dag, rust en geleidelijkheid word ge predict. De ervaren mannen en dame zijn allemaal actief om in hun specifieke tak van sport de top te behalen.

Enkele mannen zien we terug in het Commercial vissen, zij kozen voor Evezet XXL en Frenzee, anderen vissen in de landelijke en internationale Streetfishing competities met Rapture, niet toevallig ook allemaal merken die Evezet verdeeld!


 Hierboven spraken we al van coaching, ook daar is veel ervaring opgedaan en gedeeld met jong en oud, zo was Nico en later Jan al coach van het WK Veteranenteam en nam Jan dit jaar de coaching op zich van de talenten van Midwest Nederland. Een nieuwtje is dat Nico samen met Dieter Friederichs de twee Jeugdcoaches worden en de jeugd teams bij o.a het WK zullen begeleiden.Een goede samenwerking waar topmerken ervoor zorgen dat topvissers tot hun recht komen.

De meest recente successen werden geboekt tijdens de Nedelux waar Frans de overwinning opeiste, ok niet het meest succesvolle jaar internationaal voor sportvisserij Nederland maar een topprestatie van de mannen in de Nederlandse ploeg die het op het NH kanaal opnamen tegen de Duitse top. Naast Frans eindigden ook Jeffrey, Wim en Nico in de top van het klassement! Wat te denken van de titel Talent van het jaar. Tijdens het topsport gala 2016 werd Jeffrey gekozen door zijn collega sportvissers, een eervolle en volledig terechte titel!


De doelen voor 2017 zijn gesteld, ze worden binnen het team gedeeld maar men loopt er niet mee te koop. Reken maar dat de ambitie er ook dit komende seizoen er weer van af spat!

Het bedrijf Evezet,

Reeds jaren trouwe sponsor van Sportvisserij Nederland en o.a de hierboven benoemde sportvissers. Ook hier is in geleidelijkheid gewerkt naar een topniveau, inmiddels is de firma Evezet o.a de exclusieve verdeler van diverse topmerken zoals Trabucco, Frenzee, Marukyu, Baitfactory, EcoGear, Rapture, CatGear. En dat alles naast de lijn Evezet producten waaronder de inmiddels binnen de westrijdsport gevestigde productlijn van  Evezet Teammixen.


Een merk met potentie gekoppeld aan een team met potentie, geen garantie maar wel de beste basis voor succes!

Want vissen is vissen en niet automatisch ook vangen, ook in 2017!

Jan van de Bovenkamp